Contact
+90 507 604 4530
Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:5 Estetikland Plaza Şişli İstanbul

Online Muayene

İletişim Bilgileri

+90 212 257 3434

+90 507 604 4530

Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:5 Estetikland Plaza Şişli İstanbul

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

kaş ekimi

İletişimin temel öğesi yüz ifadesidir. Yüz ifadesi ve bakışlarınızı kullanarak istediğiniz etkiyi yaratabilir, başarılı bir iletişim kurabilirsiniz. İfadeyi ve bakışları belirginleştirme, daha etkili, anlamlı ve çekici hale getirme konusunda gözler kadar kaşlar da tamamlayıcı unsurdur. Kaş ekimi sayesinde akılda kalıcı ve etkileyici bir ifadeyle birlikte mükemmeli de yakalayabilirsiniz.

Yaşa bağlı olmadan gelişen kaş dökülmesi sorunu pek çok kişinin ortak problemlerinden biridir. Kaş köklerinde çeşitli nedenler ile meydana gelebilen hasarlar kaş kaybına yol açar. Guatr ve saç kıran gibi sağlık sorunlarının yanı sıra çeşitli kazalar da kaş kayıplarına neden olabilir. Kaş kayıplarını kalıcı olarak telafi edebilmenin tek yöntemi kaş ekimidir. Kaş ekim işlemlerinden sonra kaşlarda yeniden bir dökülmenin olması söz konusu değildir. Operasyon sadece kaşları yoğunlaştırmak amacı ile değil, kaşların şeklini değiştirmek amacı ile de uygulanabilir.

 

Kaşların yüz ifadesinde önemi

Yorgun, üzgün, gergin ya da silik akılda kalmayan bir ifade iletişimi ve özgüveni olumsuz etkiler. Bu sebeple, kaşlar yüzün en önemli unsurlarındandır. Çünkü kaşlar,  bakışları ve yüz ifadesini olumlu ya da olumsuz etkileme özelliğine sahiplerdir. Bazı durumlarda kadınlar makyaj hilelerine başvurarak, erkekler de kaş tarama gibi hilelerle günü kurtarmaya çalışırlar. Bu gibi hileler kalıcı olmamakla birlikte vakit kaybına da neden olur. Kaş ektirme yöntemi gibi küçük ve kısa süreli bir müdahale ile istenilen etkiyi kalıcı olarak yakalamak en doğru ve uzun uzun vadede en kazançlı yöntemdir.

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Kaş ekimlerinde; kaşa verilecek olan yeni şekil, kişiye ve yüze en uygun şekilde, istek ve ihtiyaç doğrultusunda tasarlanır. Danışan, kendisine özel tasarlanan yeni kaş şekline onay verdikten sonra ekim aşamasına geçilir. Kaş ekiminin steril bir alan da uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen kaş ekiminde FUE tekniği kullanılır. Ense bölgesinden tek tek alınan kökler, üzerlerindeki doku parçalarından ayrıştırıldıktan sonra kaş bölgesinde özel bladeler ile kanallar açılır. Açılan kanallara donör bölgeden alınan kökler yerleştirilir. Kaşların çıkış yönü her kişide farklıdır. Bunun yanı sıra burun kenarına yakın bölgede uzayan kışlar dik açılı, uç kısımlara doğru uzayan kaşlar ise daha dar açılıdır. Ayrıca üst sıralarda bulunan kaşlar ile alt sıralarda bulunan kaşlar arasında da çıkış açıları farklılık gösterir. Bu unsur ekim yapılırken dikkate alınması gereken en hassas noktadır. Çünkü ekilen her bir kök, ekim açısına göre uzamaya devam eder. Bu nedenle ekim yapılırken bölgenin etrafında bulunan kaş tellerinin çıkış açısı dikkate alınmalı ve uyum sağlanmalıdır.  İşlem lokal anestezi altında uygulandığı için acı ya da ağrı hissedilmez.

Kaş ekimi işlemi yaklaşık olarak 1-2 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanır. Alındığı bölge itibariyle alınan köklerin üreteceği yeni kaşların ve bölge de önceden bulunan kaşların yapısı benzerlik gösterir. Bu sebeple kaş ekimi en doğal şekilde sonuçlanır. Ekim işleminden sonra ilk zamanlar ekilen kaş telleri daha hızlı uzarlar ancak zaman geçtikçe ekilen kaş tellerinin ve öncesinde var olan kaş tellerinin uzama hızı uyumlu hale gelir.

Kaş ekimi gerektiren durumlar

Kaza, yanık, travma ve bazı cilt rahatsızlıklarından kaynaklanan kaş kayıpları yaşanabilir. Ayrıca yanlış alımı sebebi ile de zamanla kaş kaybı ve kaşta kalıcı şekil bozuklukları meydana gelebilir. Kaş kayıpları üzgün, yorgun, kızgın ve stresli bir yüz ifadesinin tetikleyicisi olabilir. Bu olumsuz ruh hallerini yansıtan bir yüz ifadesi gün içerisinde, sosyal hayatta ve iş hayatında kurulan diyalogların kalitesini de olumsuz etkileyebilir.

Kaş ekiminden sonra yapılmaması gerekenler

Kaş ekimi operasyondan 2 ay sonra sonuç vermeye başlar. Ekimi takip eden 8. ay sonunda kesin sonuca ulaşılır. Ekim bölgesinde 1 hafta süreyle küçük kabuklanmaların görülmesi tamamen normal ve geçici bir durumdur. Bu kabuklanmalara hiçbir şekilde eller müdahale edilmemeli, kaşınmamalı ve kazınmamalıdır. Kabukların kendilerinden düşmeleri beklenmelidir. Operasyonun ardından adınıza reçete edilen ilaçlar var ise; bu ilaçlar önerilen şekilde ve dozda olmak üzere aksatılmadan kullanılmalıdır.  Kaş ekiminden sonra; 15 gün boyunca denize girilmemeli, kaşların güneş ışığı ile direkt teması önlenmelidir. Ayrıca sauna, solarium ve hamama girmek, ağır sporlar yapmak da ekimden sonra en az 15 gün süresince kaçınılması gereken durumlardır.

Last modified: April 15, 2019

Leave a Reply