Contact
+90 507 604 4530
Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:5 Estetikland Plaza Şişli İstanbul

Online Muayene

İletişim Bilgileri

+90 212 257 3434

+90 507 604 4530

Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:5 Estetikland Plaza Şişli İstanbul

Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız; muhtemelen sormak istediğiniz birçok sorunuz da vardır. Operasyonu düşünen kişiler için merak unsuru barındıran detaylar genellikle aynı oluyor. Dolayısıyla kliniğimize saç ekimi için başvuran danışanlarımız tarafından sıkça sorulan sorular da genellikle birbirine benziyor. Bu sebeple en sık karşılaştığımız soruları sizler için derledik.

Saç ekimi cerrahi bir operasyon olduğu için karar verme aşamasında titiz ve detaycı davranmak oldukça önemlidir. Saç ekimi yaptırmadan önce operasyonu gerçekleştirecek kişi veya kurumun alanında uzman olması sizi herhangi bir komplikasyon riskinden ve istenmeyen durumlardan koruyacağı gibi hayal kırıklığı ve maddi kayıptan da korur.

En çok tercih edilen saç ekimi teknikleri nelerdir?

Saç ekimi hakkında sıkça sorulan sorular arasında ilki saç ekimi teknikleridir. Günümüzde uygulanan temel metodlar;

Saç ekiminden önce nelere dikkat edilir?

Saç ekimi işlemi gerçekleşeceği gün gömlek, fermuarlı giyecekler ya da yakası bol kıyafetler giyinilmesi önerilir. Saç ekim işlemi gerçekleştirilmeden 10 gün önce kan sulandırıcı ilaçların alımı durdurulmalıdır ve işlem gerçekleşmeden önceki 3 gün önce alkol alımı kesilmelidir.

Saç ekim işlemi sonrası yatış pozisyonu nasıl olmalıdır?

Saç ekim işlemi gerçekleştikten sonra 2 hafta sürecince kişi sırt üstü yatmalı, işlem yapılan bölgeye yorgan, yastık gibi saç köklerine zarar verecek hiçbir şey değmemelidir.

Saç ekimi işlemi spor yapmak uygun mudur?

Saç işlemi yapıldıktan sonraki 45 gün ağır sporlardan kaçınılmalıdır.

Saç ekimi işleminden ne kadar duş alınmalıdır?

Saç ekimi işlemi gerçekleştikten 48 saatten önce ekim yapılan bölgeye kesinlikle su değmemelidir. 48 saat sonra ilk saç yıkama işlemi uzman kişilerce doktor kontrolünde yapılır.  Saç kurutma işleminde belli bir süre kesinlikle havlu kullanılmaz, kurutma işlemi sadece kurutma makinesi ile yapılır.

Saç ekimi sonrası saçlar ne zaman çıkmaya başlar?

Saç ekimi işlemi gerçekleştikten 2- 3 ay sonra yeni saçlar çıkmaya başlar, bu saç kökleri ince yapılı olduğu için dökülme gerçekleşir. Saç ekimi işleminin 6. Ayında kişi yavaş yavaş daha sağlıklı ve gür saçlara kavuşmaya başlar.

Saç ekimi tekniğinde kıl kökleri hangi bölgelerden alınır?

Saç ekim işleminde kıl kökleri ense, bacak, göğüs ucu ve iki kulak arasından alınır.

Saç ekimi işlemi ağrılı bir yöntem midir?

Saç ekim işlemi ağrılı bir işlem değildir ancak saç ekim işlemi sonrası kişiden kişiye değişen ağrılara rastlanabilir. Ekim işlemi sonrasında doktor kontrolünde alınan ağrı kesiciler kullanılabilir.

Saç ekiminin yan etkisi var mıdır?

Operasyon sonrası 10 gün içerisinde kendiliğinden gerileyerek iyileşen bazı yan etkiler meydana gelebilir. Saç ekimi cerrahi bir operasyon olduğu için uygulamadan sonra kısa dönemde ödem, kabuklanma, kızarıklık, hafif sızlamalar ve ağrılar gibi yan etkiler yaşanabilir.

Saç ekimi için uygun mevsim var mıdır?

Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından sıkça sorulan sorular arasında yer alan ilk sorulardan biridir. Saç ekimi yaptırmak için herhangi bir mevsim sınırlaması yoktur, işlem her mevsimde uygulanabilir. Sadece yaz aylarında gerçekleştirilen operasyonlardan sonra operasyon yapılan bölgeyi ilk zamanlar direkt güneş ışığı ile temastan korumakta fayda vardır.

Saç ekimi sonucu kalıcı mıdır?

Saç ekimi hakkında sıkça sorulan sorular arasında neredeyse en merak edilen soru; sonucun kalıcı olup olmayacağıdır. Saç ekimi daha önce saç kaybı yaşadığınız alanların kalıcı şekilde yeniden saçlandırılması işlemidir.  Ense kısmında bulunan saç kökleri; her türlü nedenden kaynaklanan saç kayıplarına karşı duyarsızdır ve dökülmeye meyilli değildir. Buradan alınan saç kökleri yeni yerlerine adapte olduktan sonra da bu durum devam eder ve hayat boyu kullanabileceğiniz kalıcı saçlarınıza kavuşmuş olursunuz.

Saç ekimi helal midir?

Saç ekimi operasyonlarında bir başkasından alınan saç köklerinin ya da sentetik olarak elde edilmiş yapay maddelerin kullanılması mümkün değildir. Sadece kendinize ait olan saç kökleri kullanılabilir. Bu sebeple operasyon dinsel açıdan yasak kapsamında bulunmaz ve caiz olmadığını söylemek de doğru değildir.

Saç ekimi ile saçlar kalınlaşır mı?

Saç ekimi hakkında sıkça sorulan sorular arasında yer alan bir başka merak konusudur. Zayıflamış ve seyrekleşmiş saçların genel görüntü olarak gürleştirilmesi saç ekimi ile mümkündür. Ancak hali hazırda var olan saç tellerinin ve üretilen saç tellerinin kalınlığında bir değişiklik olmaz. Mevcut saç tellerinin ve saç ekimi ile nakledilen kökler tarafından yeni üretilen saç tellerinin daha kalın olmasını sağlamak için; PRP ya da mezoterapi gibi saç tedavilerinden yararlanılabilir.

Saçlarım kazınmadan saç ekimi yaptırabilir miyim?

Saçlarını uzun kullanmayı seven kişiler için saç ekiminin en korkutucu yanı saçların 3 mm olacak şekilde kısaltılması gerekliliğidir. Gelişen teknoloji ve ilerleyen ekim teknikleri sayesinde saçların tamamı tıraş edilmeden de saç ekimi yapılması mümkündür. DHI yöntemi ile sadece ense kısmındaki saçlar tıraş edilerek, ekim bölgesinde herhangi bir saç tıraşı yapmadan saç ekimi yapılabilir.

Saç ekiminden ne kadar süre sonra her zamanki şampuanımı kullanabilirim?

Saç ekimi sonrası ilk yıkamada ve sonrasındaki 14 gün boyunca kesinlikle sülfat, paraben gibi kimyasallar içermeyen  şampuanların kullanılma zorunluluğu vardır. Bu zorunluluğun amacı yerlerine adapte olmaya köklerin herhangi bir kimyasaldan zarar görmesini ve zayıflamalarını önlemektir. Bu süreden sonra eski şampuanınızı kullanmaya geri dönmenizde bir sakınca yoktur.

Saç ekiminden sonra ekim yapılan bölgede neden sivilceler çıkar?

Bazı hastalarda saç ekimi sonrası ekim bölgesinde minik sivilceler meydana gelmektedir. Yaşanan sivilcelenmenin nedeni; saç derisi altında kalan saç tellerinin derinin üstüne çıkmaya çalışmasından kaynaklanır. Bu sivilcelenme durumu nadir olarak donör bölgede demeydana gelebilir. Korkulacak ve endişe edilecek bir durum olmamasının yanı sıra son derece normal olan sivilcelenme durumu, çoğu zaman kendiliğinden geçmektedir. Ancak hasta için rahatsız edici bir durum teşkil ediyorsa ekimi gerçekleştiren uzmanla görüşülmesinde ve önerilerinin takip edilmesinde fayda vardır. 

İkinci kez saç ekimi yaptırabilir miyim?

Evet, istenildiği takdirde ikinci bir saç ekimi uygulanabilir. Fakat, ikinci uygulama için donör bölgenin tam anlamıyla iyileşmiş ve toparlanmış olması (ilk operasyonun üzerinden en az 6 ay geçmesi) ve donör bölgenin hala verimli durumda olması gereklidir. Daha kısa bir süre zarfında ikinci operasyonun gerçekleştirilmesi mümkün değildir.