Kaş ekimi; FUE tekniği ile kaşların yüze en uygun şekilde yeniden tasarlanması, dökülme yaşanan noktalarda kaşların kalıcı olarak yoğunlaştırılmasıdır. Genetik faktörler, travmatik yaralanmalar ve yanlış kaş alımı sonucu bozulan kaş yapısı kaş ekimi ile kalıcı olarak düzeltilebilir.
Mimiklerin netleşmesini destekleyen, daha anlamlı ve çekici bakışlara sahip olunmasını sağlayan kaş ekim işlemi, hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. Birkaç saat içinde tamamlanabilen işlem, lokal anestezi yardımıyla gerçekleştirildiği için hasta açısından oldukça konforlu bir uygulamadır.
Kaş ekimi işlemlerinde donör bölge neden ense bölgesidir?
Saç ekimlerinde olduğu gibi kaş bölgesine yapılan ekimlerde de donör bölge ense bölgesidir. Ekim işlemlerinde köklerin ense bölgesinden alınmasının nedeni; bu alanda bulunan köklerin hayat boyu saç üretmeye devam eden saç kökleri olmalarıdır. Saç dökülmelerinin temel nedeni genel olarak DHT isimli bir hormondur. DHT hormonu fazla salgılandığında ilk olarak saç köklerinde birikerek köklerin beslenme sorunu yaşamasına, zayıflamalarına ve saç tei üretememelerine neden olur. Ancak ense bölgesinde bulunan saç kökleri DHT hormonuna karşı duyarsızdır. Bu nedenle bu bölgede bulunan saç kökleri dökülme sorunu yaşamayan sağlıklı ve verimli köklerdir. Bağışıklıkları sebebiyle ekim prosedürü ile yerleştirildikleri yeni yerde de DHT hormonunda etkilenmezler. Bu nedenle operasyonun sonucu ömür boyu kalıcıdır.
Kaş ekimi nasıl uygulanır?
Kaş ekimi işlemlerinde öncelikle donör bölge olan ense bölgesinde saç tıraşı yapılır. Sonrasında donör bölge uyuşturularak mikro motor aracılığıyla, yeterli miktarda tekli saç kökü toplanır. Toplanan saç kökleri üzerlerinde bulunan doku parçalarından ayrıştırıldıktan sonra ekim alanı olan kaş bölgesi uyuşturulur. Kaş bölgesinde bladeler ile kanallar açılarak açılan kanallara toplanıp doku parçalarından ayrıştırılmış kökler yerleştirilir.
Kaş tellerinin çıkış yönü her kişide farklılık göstermektedir. Bu nedenle ekimi yapan kişilerin deneyimli ve alanlarında uzmanlaşmış olmaları sonucun başarısını doğrudan etkiler. Burun kısmına yakın olan kaş telleri dik açıyla uzarken, uç kısımlara doğru kaş tellerinin açı derecesi değişir. Aynı zamanda üst sıra ve alt sırada da kaş tellerinin çıkış açıları farklıdır. Ekim yapılırken dikkate alınması gereken en önemli noktalardan biri de bu durumdur. Ekilen köklerin üreteceği kaş telleri ile etrafında bulunan kaş telleri tam uyum ve bütünlük sağlamalıdır.
Kaş ekimi yaptıran ünlüler
Kalıcı olarak şekilli ve dolgun kaşlara sahip olmak isteyen birçok ünlü isim de kaş ekim işlemi yaptırmıştır. Hadise, Ebru Şallı, Doğuş, Madonna gibi ünlü isimlerin kaş ekimi yaptırdığı bilinmektedir.
Kaş ekimi sonrası
Ortalama 1 saat süren kaş ekimi işlemi sonrası, uygulama alanında minik kabuklanmalar görülmeye başlar. Kabuklanma döneminde kabuklanan alana elle herhangi bir müdahalede (kaşıma ya da koparma gibi) bulunulmamalıdır. İşlemi takip eden 15. günde, her ekim sonrası yaşanan doğal şok dökülme süreci başlar. Şok dökülmenin sonlandığı 3. ayda transfer edilen köklerden yeni kaşlar uzamaya başlar. İlk zamanlarda oldukça hızlı uzayan kaşlar, yeni yerlerine adapte oldukça normal kaş uzama hızına düşerler. Uygulamanın tam sonucuna ulaşması 7-8 ayı bulmaktadır.
Ekim sonrası 2 hafta süreyle deniz, havuz, hamam, sauna, solarium gibi aktivitelerden uzak durulmalı, ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ayrıca ekimi yapan uzman tarafından tavsiye edilen süre boyunca kaş bölgesi güneşten korunmalıdır.
Kaş ekimi işlemi, uzman ekiplerimizce steril bir alanda lokal anestezi tekniği ile uygulanır. FUE yöntemiyle enseden alınan kıl kökleri sorunlu bölgeye ekilir. İşlem yaklaşık olarak 1-2 saat aralığında sürer. Kaş ekimi işleminin ardından 2-3 ay aralığında yavaş yavaş istediğiniz kaş yapısına kavuşabilir, bakışlarınıza anlam kazandırabilirsiniz.
Sakal ve Bıyık Ekimi yazımıza göz attınız mı?